Lim används i en mängd olika applikationer. De omfattar allt från konstruktion och snickeri till reparation och hantverk. I huvudsak är lim ämnen som binder eller fäster två eller flera föremål tillsammans. Varje typ av lim har sina egna unika egenskaper och funktioner.

Rätt lim på rätt plats

Styrkan hos ett lim beror på vad det är för typ och hur det appliceras. Inom bygg och snickeri används starka lim för att sammanfoga material som ska hålla över tid. Vid andra tillfällen prioriteras andra egenskaper, som till exempel vid reparation av glas så vill man att limmet ska vara så onsynligt som möjligt.

I grund och botten kommer lim väl till pass när man bygger, lagar trasiga saker eller limmar ihop två föremål. Det är en vanlig hushållsuppgift som förenklar vardagslivet varje dag.

Läs mer
Varje typ av lim har en unika egenskaper. Därför är det viktigt att välja rätt lim till rätt plats så att limmets egenskaper utnyttjas till fullo! Vill du lära dig mer om lim, dess historia, hur lim limmar (fungerar) med mera, se här>>   

starkt lim

Limhandboken - allt du behöver veta om lim, och lite till.

Limning är en metod att förbinda olika material och komponenter på samma sätt som nitning, skruvförbindning, svetsning, lödning etc. Om de senare förbindningsmetoderna har mängder av litteratur utgivits.

Däremot har det alltid varit klent med litteratur inom limning. Det var därför Casco gjorde Limhandboken 1991. Den må vara gammal och har inte med de senaste innovationerna och limteknikerna, men som ett underlag för hur lim och limning fungerar och går till så är det ett utmärkt läromaterial.  

Handboken är baserad på stor praktisk erfarenhet av limning och alla därmed förknippade problem. Boken är mycket informativ illustrerar problem och lösningar.