Att pyssla är en aktivitet som ger många fördelar. Förutom att det är en kreativt utmanande och roligt, ger det också möjlighet att skapa egna saker och uttrycka sig själv på olika sätt. Med hjälp av olika typer av limstift, papperslim, trälim, metallim och smältlim kan man skapa allt från vackra hantverk till praktiska föremål. Pyssel ger också möjlighet att koppla av och släppa tankar på annat, vilket kan vara en välbehövlig paus från  vardagens stress. Att engagera sig i pyssel är således ett bra sätt att utveckla kreativitet och koppla av på samma gång.

Alla olika limmer du kan tänkas behöva

pyssel med cascolim

Casco har ett brett sortiment av lim som kan hjälpa dig att skapa dekorationer eller nyttiga saker som du kan använda i hemmet.

För kortmakeri, scrapbooking eller origami har vi papperslim som inte missfärgar pappret. För trähantverk och trämodeller har vi vårt klassiska trälim. För metall- och plastprojekt såsom att laga en cykelram eller en trasig plastleksak kan våra epoxylimmer vara det rätta valet. Dessa lim är särskilt utvecklade för att binda starkt på respektive material och tål påfrestningar. Casco Smältlim är ett annat mångsidigt lim som kan användas för att limma ihop allt från textilier och läder till papper, trä och metall.

Med  vårt sortimentet av lim kan du utforska olika typer av pysselprojekt och skapa allt från dekorationer till praktiska föremål som kan användas i hemmet. Oavsett om du pysslar själv eller tillsammans med barnen så kan våra Casco-lim hjälpa dig att skapa vackra, roliga och hållbara projekt.

 

För inspiration har vi tagit fram ett gäng med saker, både dekorativa och nyttiga, som du kan starta med.