Vinyl, glasfiber eller nonwoven? Tunga tapeter för våtrum eller tunna med känsligt tryck? Applicera lim med maskin eller handrolla? Varje tapettyp  har speciella krav på limmet - och vi har den perfekta lösningen. De flesta av våra vägglim är färdiga, för snabb och enkel användning rakt ut ur hinken  - och man behöver inte oroa sig för klumpar. Men vi erbjuder också pulverbaserade lim som är lätta att lagra och vi har även ett  konserveringsfritt alternativ för känsliga användare.

Vårt breda utbud av högpresterande lim täcker alla tapetsituationer som kan uppstå

Vilket lim du ska använda kanske inte är det första som dyker upp i huvudet när det ska sättas tapeter. Dock är det väldigt viktigt att du använder ett vägglim som är anpassat för den typ av tapet som du ska montera. Det finns olika typer av tapetlim, beroende på vilken typ av tapet som används.

Men lika viktigt som att använda rätt typ av tapetlim är att se till att underarbetet är ordentligt utfört. För att tapeten ska sitta snyggt så måste underlaget vara ren, jämn och torr. Bästa sättet att få en bra yta att tapetsera på är att spackla väggen. Då får du en slät yta som vägglimmet fäster bra på.

tapetlim tapetklister vägglim

Montera tapeter på rätt sätt

Att sätta upp tapeter kan vara lite svårt. Men om du är noggrann och tar dig tid så kommer slutresultatet bli bra.

Som hjälp har vi både film samt en del broschyrer till din hjälp.

De här beskrivningarna har vi tagit fram för att underlätta för dig som bygger nytt eller som ska renovera befintliga väggar. Du får råd och instruktioner kring underarbetet inför tapetsering, samt anvisningar om hur spackling och tapetsering utförs på bästa sätt.

Vilket lim passar till vilken tapet

Det är som sagt viktigt att man väljer rätt lim till den tapet man ska sätta upp. I tabellen nedan ser du vilket lim som passar till din tapet.

Ett sätt att vara 100% säker är att STB-koden på tapeten matchar STB-koden på limburken.

vilket lim passar till tapet

Dessa är de olika STB-koder som finns för vägglim

limkod tapetkod STBkod

Det är viktigt att STB-koden på tapeten matchar den på limburken

rätt lim till rätt tapet