När det kommer till reparation och hobbyprojekt har vi på Casco ett mycket stort utbud av olika limtyper att välja mellan. Oavsett om du behöver limma ihop en trasig vas, laga ett tält som läcker, ge nytt liv till en sprucken spade eller sätta ihop en modellbyggsats är det viktigt att välja rätt typ av lim för att få en hållbar och stabil bindning.

Skapa, laga, pyssla och fixa

Ett vanligt val för allmänna reparationer är universallim som kan fästa på nästan vilken yta som helst. Dessa limmer är bra att ha i "första hjälpen" lådan hemma. Det finns flera olika varianter av universallim. De som är väldigt flexibla så de klarar slit och drag, de som är transparenta så det inte syns efter härdning med flera.

En annan vanlig typ av lim är kontaktlim, som används för att fästa två ytor tillsammans genom att applicera lim på båda ytor och sedan pressa ihop dem. Kontaktlim ger en stark och flexibel bindning och kan användas på en mängd olika material, inklusive trä, gummi och metall.

För mer precisionsarbeten är expresslim ett populärt val. Dessa lim är vanligtvis tunnflytande och torkar snabbt, vilket gör dem idealiska för att limma små delar eller detaljer. Express kan dock vara svåra att hantera och kräver försiktighet för att undvika att de fastnar på fingrarna eller andra ytor.

En annan populär typ av lim är epoxylim, som består av två delar som blandas tillsammans för att skapa en stark och hållbar bindning. Epoxy lim kan användas på en mängd olika material, inklusive metall, glas och plast, och torkar till en hård och icke-flexibel yta.

Oavsett vilken typ av lim du väljer är det viktigt att du läser instruktionerna ordentligt och arbeta på en ren yta för att uppnå bästa resultat. Med rätt lim kan du få tillbaka dina trasiga föremål eller skapa vackra konstverk och modeller som kommer att hålla i många år framöver.

Reparations och hobbylim