Känslan av att ha lagat eller byggt något själv är härlig, eftersom man har använt sin egen kunskap och färdigheter för att skapa eller reparera något som fungerar som det ska.

Men det är ju inte bara att sätta igång. Först måste man läsa på och skaffa sig kunskap om det man ska göra. Här kommer vår Gör Det Själv sida in. Här har vi fimer och broschyrer som guidar dig hur du ska använda våra produkter för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt.

 Lycka till med nästa projekt

Spackla och tapetsera

Den här filmen och beskrivningarna har vi tagit fram för att underlätta för dig som bygger nytt eller som ska renovera befintliga väggar. Du får råd och instruktioner kring underarbetet inför tapetsering, samt anvisningar om hur spackling och tapetsering utförs på bästa sätt.

Spackling - renovering av väggar

Att revovera väggar är ofta en utmaning. Gammalt kakel sitter kvar eller har rivits ner. Gammal strukturtapet som känns tråkig, nybyggt möter gammalt.

Det är ofta en utmaning hur och vad man ska göra för att få till en ny fräsh väggyta. Vårt universalspackel Casco WallCraft löser det.

Casco WallCraft är ett vitt cementbaserat väggspackel som klarar upp till 100 mm fyllning och är speciellt lämpad för renovering av väggar och tak. På de flesta underlag behövs ingen primer.

Läs mer om Casco WallCraft

Laga stora och små hål, inom-och utomhus

Trasiga trappor, källarväggar där det monterats och plockatsbort maskiner under åren. Skönhetssprickor i husfasaden. Allt är saker som man irriterar sig på men som inte har högsta prioritet. Det kan även kännas svårt att blanda ihop bruk och "leka" murare.

Casco HusFix gör det enklare. Det är ett smidigt och flexibelt lagningsspackel för många olika applikationer. Det kan användas används för skarv- och bredspackling inom- och utomhus. Lagning av små och stora hål upp till 120 mm/skikt samt bredspackling med 1-30 mm skikttjocklek. Du kan blanda bruket till den konsistens du känner funkar bäst för dig.  Den har bra vidhäftning mot de flesta typer av material och går att spika och
skruva i när den härdat.

Läs mer om HusFix

Foga med silikon

Silikon för fogning i hörn och anslutningar.

Används med fördel runt kakel, diskbänkar och tätning av bland annat rörgenomföringar i väggar, tak och golv i  våtutrymmen.

Många silikoner finns även i flera färger så att du ska kunna hitta en silikon som matchar hårdfogen i ditt kakel och klinker.

Foga med Akryl

Akrylfog är perfekt att fylla i skarvar innan målning.

Har du en gammal dörr där färgen har fått sprickor för att trät rör sig under årstiderna.

Akrylfog i skarvar mella olika trädetaljer gör underverk.

Foga med SMP

Lim- och fogvärldens MacGyver (om du kommer ihåg den tv-serien).

SMP  är en fog med limmande egenskaper.... eller ett lim med fogegenskaper. Välj det som passar dig.

Inomhus eller utomhus. Tål det mesta och fäster mot de flesta.

Ta bort silikonfog

Silikon är en fantastisk fogmassa. Tålig, motståndskraftig och lätt att applicera. Men till slut så ger även en silikonfog upp.

När du ska ersätta en silikonfog ska du ersätta den med ny silikon då andra fogmassor har svårt att fästa på silikon. Men först ska du ta bort så mycket som möjligt av den gamla massan.

Extrem limning

Extremt starkt fukthärdande monteringslim.

XtremFix+ passar för inom- och utomhuslimning av olika föremål så som stenar, tegelstenar, fönster och dörrkarmar, speglar, träbjälkar och tunga lister. Fogens ojämnhet kan vara flera millimeter. Extremt högt initialhugg. Justering möjlig första minuten.

Hög hållfasthet, mekanisk resistent och E-modul. Mycket goda åldrande egenskaper och temperaturmotstånd. Ingen krympning och extremt bra fyllning av fogen.

Läs mer om XtermFix+

Rengöring av tuffa fläckar

Ibland dyker de där fläckarna upp som man aldrig tror att man ska få bort.

Brutal Wipes är rengöringsservetter för snabb rengöring och borttagning av hårt smutsade ytor.

Fungerar på lim, färg, fett, SMP-produkter, golvlim med mera. Utmärkt för rengöring av verktyg.  

Läs mer om Brutal Wipes