Papperslim

Papperslim är perfekt till allt från att göra scrapbooks, fästa fotografier till att skapa egna konstverk. Papperslimmet gör det lätt att fästa papper på en mängd olika ytor som papper mot trä, papper mot metall, papper mot plast eller papper mot tyg. Papperslim har bra vidhäftning som håller länge. Papperslim är lättapplicerat och torkar snabbt. Du hittar flera olika varianter av lim i vårt sortiment som du kan använda för papper.

Rätt lim för papper

Casco® RX orginal är ett transparent lim med inbyggd spridare för bland annat papper, fotografier och läder. RX-lim skrynklar inte pappret.

Casco® RX Aqua är ett vattenbaserat foto- och papperslim med inbyggd spridare. Limmet är transparent och luktfritt. Skryklar inte pappret.

Casco® Skollim är ett universallim för porösa material som till exempel papper, kartong, trä och textil.Limmet ger en transparent fog när den torkat och är luktfri.

Casco® Limstift är ett vattenbaserat lim avsett för limning av papper, kartong och foton. Fäster mot glas och plast. Det är enkelt att applicera och kan även användas för montering av små fållar på gardiner och enklare lätta textilier innan sömnad, limmet försvinner vid tvätt.

Casco® Häftmassa Återanvändbar häftmassa för att fästa lätta föremål som papper, affischer, kartor etc. Ett bra tips är om ljuset står lite vingligt i ljusstaken, så kan en bit häftmassa i botten göra så det står stadigt.

 

papperslim

RX-lim - klassiskt papperslim

Det klassiska limmet håller än idag!

Cascos RX lim var ursprungligen utvecklat för att förhindra fragmentering av fönsterglas under andra världskriget 1943.

Idag används RX Original i miljoner hushåll, skolor och kontor dagligen. Produkten, baserad på Revertex, uppfanns av Martin Bjurvald, känd som "Dr RX" vid den tiden. Det första RX-limmet, ett kontor- och hushållslim, lanserades i små flaskor.

Idag har RX Original, i grå triangulär flaska, också ett systerpaket - en vattenbaserad RX Aqua i en grön flaska.

RX-limmet är transparent och kan användas för papper, foto, kartong och läder och skrynker inte pappret. Paketet har en inbyggd applikator för att underlätta applikationen och säkerställa korrekt mängd lim. 

papperslim rx-lim

För er som blev nyfikna på DrRX, så har vi en reklamfim med honom. Exakt årtal den är gjord vet vi inte, men någon gång på 50-talet är den inspelad.

Pysseltips

Laga och reparera i all ära. men att skapa något nytt utifrån sin egen kreativitet är svårslaget. Här kan du ladda ner lite inspiration i form av hur du kan skapa en egen tavla med vårt limstift.

Mer inspiration och fler tips hittar du här på vår pyssel och hobbysida