Lappa och laga textil och läder

Det är inte lätt att hitta ett nytt favoritplagg. Så varför inte laga det du redan har. Om du har köpt ett kvalitetsplagg så kommer det hålla mycket bättre än ett billigt. Men, saker går sönder i alla fall på grund av att vi är lite klantiga eller helt enkelt för att något har använts väldigt flitigt.

Det är ofta lockande att slänga och köpa nytt, men varför inte laga den du redan har.

Dagens limmer har kommit långt i utvecklingen och tål den nötning som skor, byxor, ryggsäckar och kapell utsätts för. Maskintvätt i 60 grader, vägsalt, utomhuslek och friluftsliv nöter mycket på kläder och utrustning. Att laga istället för att köpa nytt gör att du kan spara pengar och kan hitta på mer äventyr istället.Det kan kännas jobigt att dra fram lappa och laga lådan. Ett tips då är att ha en laga låda där du sparar de saker som behöver lagas. Sen tar du en kväll och fixar hela högen på en gång.

Alternativet är att ta det som behöver lagas till ett proffs, och det ska du absolut göra om det är viktigt och dyrbart. Risken är dock att det som ska lagas ligger på vänt och samlar damm tills man lessnar och kastar den istället. Att limma tyg, fästa sula som släppt eller sätta en lapp på ett knä fixar vi alla. Och om du har rätt lim blir det till och med enkelt!

laga kläder

Rätt lim för textil och läder

Lma läder och textil

Casco® Kontaktlim är ett kontaktlim i en lösningsmedelsblandning utan toluen. Det har god vidhäftning till de flesta material med hög initial styrka och bra vattenbeständighet.

Casco® RubberFix är idealiskt för limning, fyllning och tätning av gummi, läder, textil, neopren med mera. Lämplig för att reparera skor, sulor och klackar, stövlar, handskar, tofflor och förstärka sömmar. Den är temperaturbeständig mellan - 40°C till +120 °C.

Casco® Universal Kraft är ett lösningsmedelsbaserat transparent universallim för limning av de flesta material. Universal Kraft har god vidhäftning mot läder och ger en seg, mjuk och vattenavvisande limfog.

Casco® Textillim används för limning av grövre textilier, t ex jeans och tältduk, samt skinn, vävplast med flera. Kan användas på bomull, ull, linne, polyester, akryl/ull, polyester/bomull, läder etc. Tål vattentvätt upp till +60 °C.

Pysseltips

Laga och reparera i all ära. men att skapa något nytt utifrån sin egen kreativitet är svårslaget. Här kan du ladda ner lite inspiration i form av hur du kan skapa egna servettringar med textillim.

Mer inspiration och fler tips hittar du här på vår pyssel och hobbysida