SMP-fog eller MS-polymerfog är en typ av fogmassa som används för att foga samman olika material, till exempel trä, metall, glas, plast och keramik. Denna typ av fogmassa har en hög elasticitet och en mycket bra vidhäftning till olika underlag, även utan användning av primers. Dessutom är den vattentät och UV-resistent, vilket gör den lämplig för både inomhus- och utomhusbruk. SMP-fogar kan också målas över.

Är SMP fog eller lim?

Fogmassa

SMP-fog eller MS-polymerfog är främst en fogmassa. Dess höga elasticitet gör att den kan ta upp rörelser i materialet utan att spricka eller släppa från underlaget. Dessutom är den vattentät och UV-resistent, vilket gör den lämplig för både inomhus- och utomhusbruk. SMP-fog är lätt att applicera och kan användas på både vertikala och horisontella ytor. Dess snabba härdningstid gör att fogningen kan genomföras snabbt, vilket är en fördel vid större projekt.

SMP fog
Lim

SMP-fog kan användas som lim för att fästa olika material med varandra. Dess höga elasticitet gör att den kan ta upp rörelser i materialen som limmats. Därför är det vanligt att använda SMP-fog för att fästa och limma t.ex. lister, paneler, golv och tak. där materialen kan röra sig mycket. Även då materialen rör sig olika mycket. Eftersom SMP-fog också är vattentät och UV-resistent är den även lämplig för att limma utomhus.

SMP limma

Applicera SMP-fog

SMP-fogmassorna är mycket starkare och segare än andra fogmassor och de fäster på nästan allt. Efter härdning är fogen högelastisk, petsäker och övermålningsbar. SMP-fog är lätt att applicera men du måste förbereda underlagen och vara noggrann.

 

Kika på filmen, där går vi igenom stegen för att du ska få en fin , hållbar och slät fog.