Limma gummi och neopren

Laga gummistövlar och regnkläder kan vara en av de viktigaste åtgärderna man kan göra för ens eget välbefinnande. Picknickkorgen är fylld, svampboken är med och humöret är på topp. Första steget ut i skogen och du känner en lite aning om att det inte står rätt till. Två minuter senare är hela foten blöt och de mörka molnen ligger kompakt över dig trots att himlen är blå. 

Att laga gummistövlar är enkelt, går snabbt och håller hela stövelns livstid.

Att ha ett lim hemma som kan limma gummi och neopren är ett måste. Regnkläder, gummistövlar, flytvästar, simkläder och våtdräkter är kläder som får utstå mycket slit och nötning. För att kunna laga dessa måste man ha ett limm som tål väta, fäster på ett "svårt" material och är extremt flexibelt. 

Rätt lim för gummi och neopren

Casco® RubberFix är idealiskt för limning, fyllning och tätning av gummi, textil, neopren med mera. Lämpligt för att reparera skor, sulor, gummistövlar, tofflor, uppblåsbara föremål till exempel luftmadrasser av gummi eller mjuk PVC. Perfekt för att laga regnkläder, resväskor, våtdräkter, dykredskap och tält. Den är temperaturbeständig mellan - 40°C till +120 °C.båtar, 

Casco® Kontaktlim är ett kontaktlim i en lösningsmedelsblandning utan toluen. Det har god vidhäftning till de flesta material med hög initial styrka och bra vattenbeständighet.

Casco® Universal Kraft är ett lösningsmedelsbaserat transparent universallim för limning av de flesta material. Universal Kraft har god vidhäftning mot läder och ger en seg, mjuk och vattenavvisande limfog.

laga regnrock regnkläder gummistövler

Pysseltips

Laga och reparera i all ära. men att skapa något nytt utifrån sin egen kreativitet är svårslaget. Här kan du ladda ner lite inspiration i form av hur du kan skapa en egen matkasse med RubberFix.

Mer inspiration och fler tips hittar du här på vår pyssel och hobbysida